Εορτασμός του Ιδρυτού της Εκκλησίας μας Αποστόλου Παύλου

Συντάχθηκε στις .

5634698-600x400.jpg

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε και εφέτος η Εκκλησία της Ελλάδος την ιερά μνήμη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην Αθήνα στις ιερές ακολουθίες προέστη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ευσέβιος Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Την Τρίτη 28 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών της πόλεως των Αθηνών, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου, κατά τον οποίον ομίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Καραμούζης, Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί.

Το πρωί της εορτής, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, στον προαναφερθέντα Ιερό Ναό Αγίου Παύλου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, Καρπενησίου κ. Γεωργίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου. Κατά την Θεία Λειτουργία ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος μετέφερε στον κλήρο και τον λαό τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας στις 7.00 μ.μ., στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου των αρχαίων Αθηνών, εις ανάμνησιν του κηρύγματος του

Αποστόλου Παύλου προς τους Αθηναίους, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου, κατά τον οποίο ομίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεραπίων Μιχαλάκης, Β’ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ομοίως εόρτασαν και οι κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και κυρίως εκείνες, εκ της περιοχής των οποίων διέβη και εκήρυξεν ο Απόστολος Παύλος, όπως στο νησί μας που τελέσθηκαν οι ιερές ακολουθίες στον Ιερό Ναό Απ. Παύλου Ηραίου και στο προσκυνητάριο του Απ. Παύλου στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής.

5633778-600x400.jpg

thumbnail_ESPERINOS-AG_PAYLOS-3.jpg

thumbnail_ESPERINOS-AG_PAYLOS-1.jpg

5633786-600x400.jpg

5633865-600x400.jpg

synodiko_psaron34.jpg

ieros-braxos-7.jpg

5634675-600x400.jpg

Εκτύπωση